ПСВ Айндховен и Севиля спретнаха спектакъл за 2:2 в срещата помежду си от втория кръг в група В на Шампионската лига. В другата среща от тази група Ланс надви Арсенал с 2:1 във Франция.

Мачът в Айндховен бе важен и за двата отбора, които искаха да запишат първи успех на сметката си, но това така и не се случи. Гостите на два пъти повеждаха, но домакините и двата пъти успяваха да изравнят, като вторият им гол дойде в добавеното време.

Първото полувреме не предложи много емоции заради липсата на голове, за разлика от втората част, когато на "Филипс Стейдиъм" вреше и кипеше. В 52-ата минута на Адрия Педроса за гостите бе отменен заради игра с ръка.

Все пак андалусийци поведоха в 68-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Серхио Рамос свали с глава за Неманя Гудел, който с акробатичен удар вкара за 0:1.

В 87-ата минута ПСВ възстанови равенството. Люк де Йонг се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Серхио Рамос срещу Малик Тилман. Минута след това испанците отново поведоха, след като Хуанлу Санчес проби отдясно и центрира към Юсеф Ен Несири, който с глава реализира за 1:2.

Това обаче не бе всичко, тъй като в последните секунди на петте минути добавено време при центриране от фаул топката бе свалена в близост до вратата на гостите, където Джордан Тезе се ориентира най-добре и отблизо оформи крайното 2:2.

След това реми Севиля е на трета позиция в групата с 2 точки. ПСВ Айндховен е на дъното с една точка.

Група B
Ланс – Арсенал 2:1

0:1 Габриел Жезус (14), 1:1 Ариен Томасон (25), 2:1 Ели Уахи (69)

ПСВ Айндховен – Севиля 2:2
0:1 Неманя Гудел (68), 1:1 Люк де Йонг (86-дузпа), 1:2 Юсеф Ен Несири (87), 2:2 Джордан Тезе (90+5)