Арсенал се провали при гостуването си на Ланс и загуби с 1:2 срещата от втория кръг на група B в Шампионската лига. По същото време ПСВ Айндховен и Севиля завършиха 2:2 в другия мач от групата.

Французите можеха да вкарат в петата минута, когато след центриране от корнер Кевин Дансо прати топката с глава на сантиметри встрани от вратата. Девет минути по-късно грешка на домакините позволи на Габриел Жузес да отнеме топката и с изстрел от границата на наказателното поле да я прати във вратата за 0:1. 

В 25-ата минута Ели Уахи с хубав пас намери Адриен Томасон, който елегантно овладя топката и стреля към левия ъгъл за 1:1. Десетина минути по-късно наставникът на гостите Микел Артета трябваше да прави принудителна смяна, след като Букайо Сака се контузи и на негово място влезе Фабио Виейра. 

В началото на втората част Арсенал можеше да вкара втори гол, но изстрел на Леандро Тросар не успя да преодолее вратаря Брис Самба.

В 64-ата минута Адриен Томасон пусна пас към Сали Абдул Самед, който обаче стреля покрай вратата. Три минути след това Такехиро Томиясу пропусна добра възможност да отбележи, след като Самба отрази удара на японеца. 

В 69-ата минута Ланс стигна до обрат. Ели Уахи стреля от воле и матира Давид Рая за 2:1. До края на двубоя "топчиите" се впуснаха в търсене на изравнителния гол, но защитата на французите не им позволи това да се случи.

Така Ланс и Арсенал имат по 3 точки в актива си, Севиля е с 2 пункта, а ПСВ Айндховен е на дъното само с точка. 

Група B
Ланс – Арсенал 2:1

0:1 Габриел Жезус (14), 1:1 Ариен Томасон (25), 2:1 Ели Уахи (69)

ПСВ Айндховен – Севиля 2:2
0:1 Неманя Гудел (68), 1:1 Люк де Йонг (86-дузпа), 1:2 Юсеф Ен Несири (87), 2:2 Джордан Тезе (90+5)