Френският първенец ПСЖ размаза у дома Реал (Мадрид) с класиката 3:0 в първия си мач от група А на Шампионската лига този сезон. Анхел Ди Мария (14, 33) наказа на два пъти един от бившите си тимове, а в самия край Тома Мюние (90+1) оформи крайния резултат. В другия мач от групата Брюж и Галатасарай направиха 0:0 по-рано.

За наставника на гостите Зинедин Зидан това беше първи мач в турнира от финала в Киев през юни 2018 годиан, когато Реал надви настоящия шампион Ливърпул с 3:1 за 13-ия си европейски клубен трофей.

Наставникът на домакините не можеше да използва звездното си атакуващо трио. Килиан Мбапе и Единсон Кавани са контузени, а Неймар беше наказан. Новото попълнение Мауро Икарди пък за първи път беше титуляр за тима, а на вратата беше Кейлор Навас, който е преотстъпен именно от Реал.

Капитанът Серхио Рамос беше наказан от гостите, Марсело е контузен. Те бяха заместени от новите попълнения Едер Милитао и Ферлан Менди. Актуалният носител на Златната топка Лука Модрич пък е с мускулна травма и Хамес Рдоригес започна титуляр. С капитанската лента и на върха на атаката пък действаше Карим Бензема, подпомаган от Еден Азар и Гарет Бейл по крилата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Парижани доминираха от самото начало и в 14-ата минута Ди Мария се възползва от подаване на Хуан Бернат, за да открие резултата в мач номер 100 за него в турнира. Азар, Бензема и Хамес от гостите отправиха неточни удари, а в 33-ата минута Ди Мария удвои преднината на домакините с далечен удар. Секунди по-късно Бейл отбеляза страхотен гол, но съдията не го призна след консултация с ВАР заради игра с ръка на уелсеца.

След почивката липсваха опасности пред двете врати чак до 60-ата минута, когато Ди Мария се опита да оформи своя хеттрик, но прехвърли и над вратата. Две минути след това пропуск направи и Сарабия, а натискът на домакините продължи.

Реал пак вкара гол в 76-ата минута чрез Бензема, но и този път попадението не бе признато заради засада на резервата Лука Йович. Шест минути след това играчи на двата отбора се спречкаха  жълти картони получиха Винисиус Жуниор и Марко Верати. В първата минута от добавеното време Тома Мюние се разписа след комбинация с Бернат, записал втора асистенция, и оформи крайния резултат.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ