ПСЖ спечели с 3:1 при визитата си на Манчестър Юнайтед в мач от петия кръг в група H на Шампионската лига, изравнявайки се по точки със съперника. По-рано РБ Лайпциг победи драматично с 4:3 при гостуването си на Истанбул Башакшехир и също като „червените дяволи“ парижани има 9 точки в актива си.

Неймар (6) се разписа рано на „Олд Трафорд“ и даде преднина на френския шампион. След гола домакините опитаха всичко по силите си да изравнят и го направиха чрез Маркъс Рашфорд (32), който получи топката от Уан-Бисака, но и имаше късмет при удара си. Топката рикошира в бранител и заблуди вратаря Кейлор Навас, за да се озове в мрежата за 1:1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През втората част парижани отново стигнаха до гол, но този път автор бе друг бразилец Маркиньос (69), разписал се след асистенция на Абду Диало. Секунди по-късно Фред влезе грубо в краката на Андер Ерера и бе изгонен с втори жълт и червен картон, а домакините завършиха мача в намален състав. В добавеното време Неймар (90+1) оформи крайния резултат.

След успеха си ПСЖ събра 9 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед. РБ Лайпциг също има 9 точки на третата позиция, а Истанбул Башакшехир е последен с 3 и няма шансове дори за третото място в крайното класиране. В последния кръг „червените дяволи“ гостуват в Лайпциг, а парижани посрещат турския шампион.