Съставът на френския гранд ПСЖ е с около 272 милиона евро по-скъп от този на германския първенец Байерн, изчисли transfermarkt.de преди утрешния сблъсък между двата тима в груповата фаза на Шампионската лига. Мачът на „Парк де Пренс“ е утре от 21:45 часа българско време.

След пристигането на катарския собственик Насер Ал-Хелаифи преди началото на сезон 2011/12 клубът от Париж е похарчил 941 милиона евро за нови попълнения, а баварците само половин милиард евро. Стойността на актуалния състав на ПСЖ е 625 милиона евро – толкова общо като сума са платени за всички футболисти в актуалния тим на парижани. Първият отбор на Байерн е оценен на 352,5 милиона евро, което е с 272 милиона евро по-малко.

„Париж похарчи вече няколко евро повече от нас. Парите обаче не вкарват голове, качестовто на терена и добрите отбори ги бележат“, каза холандският национал Ариен Робен на летището в Мюнхен преди заминаването за Париж.

По-скъпи от актуалния състав на ПСЖ към момента са тимовете на Манчестър Сити (747 млн. евро) и Манчестър Юнайтед (732 милиона евро), а иначе пет английски тима са в първата десетка на класацията.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА - ТУК!