Пари Сен Жермен достигна четвъртфиналите на Шампионската лига след победа в реванша срещу Челси в Лондон с 2:1. Парижани никога не бяха побеждавали на английска земя, а освен това донесоха първа загуба на Челси от французи на „Стамфорд бридж” и продължиха напред в турнира с общ резултат 4:2.

Освен това отборът на Лоран Блан успя да елиминира противника си за втора поредна година на този етап от Шампионската лига.

Двата отбора започнаха вихрено мача. Вратарят на гостите Кевин Трап бе последна преграда след изстрел на Диего Коста извън наказателното поле още в третата минута.

В 5-ата минута Бранислав Иванович със самопожертвователен шпагат спаси вратата на Челси от попадение, след опасен пробив на Анхел ди Мария.

Минута по-късно Златан Ибрахимович отбеляза при разбъркване след корнер, но попадението бе отменено заради засада.

В 14-ата минута Ибрахимович отново бе добре пласиран и отправи опасен удар, отбит от Куртоа, но отново му бе вдигната засада.

В 16-ата минута натискът на ПСЖ даде резултат. Златан Ибрахимович получи топката отдясно в наказателното поле и пусна успореден пас към малкото наказателно, където напокрития Рабио вкара в опразнената врата - 0:1.

„Сините” все пак се стабилизираха и се хвърлиха да изравняват.

Челси не се предаде и след прекрасна атака възстанови равенството в 27-ата минута. Диего Коста получи от Вилиан в наказателното поле, измъкна се технично от Диего Коста и вкара в десния ъгъл на Трап за 1:1.

Лондончани започнаха настоятелно второто полувреме и имаха възможност чрез Вилиан да отбележат нов гол, но защитата на гостите се намеси решително.

В 56-ата минута попадение на Диего Коста бе отменено заради засада, при опит да бъде изведен зад защитата на парижани.

Важен момент в мача се случи в 60-ата минута. Тогава Диего Коста поиска медицинска помощ и бе заменен принудително от Бертран Траоре, като по този начин „сините” загубиха остротата си в нападение.

Челси пропусна нова дъбра възможност в 65-ата минута, когато Кевин Трап успя да спаси три поредни изстрела на Вилиан.

В 67-ата минута ПСЖ нанесе своя съкрушителен удар. След редица комбинации Тиаго Мота намери Анхел Ди Мария, който без да спира пусна пас между вратаря и защитата на Челси в малкото наказателно поле, където Златан Ибрахимович направи 1:2.

Домакините не успяха да се отърсят от шока, заради което атаките им загубиха острота.

Така резултатът остана непроменен и Пари Сен Жермен продължи напред в надпреварата.

Челси - ПСЖ 1:2

0:1 Рабио 16, 1:1 Диего Коста 27, 1:2 Ибрахимович 67

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!