РазенБалшпорт Лайпциг обърна у дома ПСЖ с 2:1 в мач от третия кръг на група H в Шампионската лига и взе своеобразен реванш срещу парижани за отпадането си от тях на полуфиналите през миналия сезон. Френският първенец завърши срещата с двама футболисти по-мало, след като Идриса Гей и Преснел Кимпембе бяха изгонени. Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 при визитата си на Истанбул Башакшехир по-рано в другия сблъсък от групата.

Двубоят в Лайпциг започна по-добре за парижани, които поведоха рано с гол на Анхел ди Мария (6) след асистенция на Мойс Кийн. Домакините имаха възможност да изравнят още в следващата атака, но първо Кейлор Навас спаси изстрел на Амаду Айдара, а след това удар на Анхелино бе блокиран от защитник. В 16-ата минута ПСЖ можеше да удвои аванса си, след като Упамекано игра с ръка в наказателното поле и съдията Шимон Марчиняк отсъди дузпа. Ди Мария обаче пропусна от бялата точка, след като ударът му бе отразен от вратаря Гулачи.

В 38-ата минута парижани стигнаха до второ попадение чрез Ди Мария, но голът не бе зачетен заради засада. Скоро след това РБ Лайпциг изравни. Анхелино подаде на Кристофър Нкунку (42), който с удар в левия ъгъл направи резултата 1:1.

В началото на второто полувреме с пропуски се отличиха Мойс Кийн от гостите и Емил Форсберг от домакините, които в 56-ата минута получиха право да изпълнят дузпа след игра с ръка на Кимпем. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Марчиняк реши да посочи бялата точка. Зад топката застана Емил Форсберг, който не сгреши и направи обрата пълен.

В 69-ата минута парижани останаха с човек по-малко, след като Идриса Гей получи втори жълт картон и бе изгонен. До края на срещата двата тима си размениха по още няколко по-опасни атаки, но до нов гол така и не се стигна, а в даденото от съдията продължение гостите останаха с 9 души на терена, след като Кимпембе спъна откъсващия се Юсуф Поулсен и получи втори жълт картон.

След резултатите от този кръг Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг имат по 6 точки на първите две места, следвани от ПСЖ и Истанбул Башакшехир с по 3.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!