Футболистите на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта са поредните играчи, които са станали жертва на обиди от расистки характер в социалните мрежи. Това се е случило след първия четвъртфинал в Шампионската лига снощи срещу Реал (Мадрид), загубен с 1:3.

Защитникът Александър-Арнолд получи една от най-слабите оценки и имаше директна вина за втория гол на "белия балет", докато Кейта бе заменен още преди почивката заради неубедителните си изяви в средата на терена.

От клуба излязоха с официално изявление, че подобни прояви са недопустими и на тях незабавно трябва да се сложи край.

От „Анфийлд“ предложиха помощ на футболистите си и увериха, че ще си сътрудничат с властите, за да идентифицират авторите на расистките съобщения.

„За съжаление отново обсъждаме отвратителни расистки обиди сутринта след футболен мач. Това е напълно недопустимо и трябва да спре. Ливърпул осъжда всички форми на дискриминация и ние ще продължим да работим с нашите партньори за приобщаване за борба с нея. Ние ще предложим на нашите играчи каквато и подкрепа да им е необходима. Също така ще работим с упълномощени агенции, за да идентифицираме и, ако е възможно, да преследваме отговорните лица. Знаем, че това няма да е достатъчно, докато социалните медии и техните регулатори не предприемат най-решителните превантивни действия. Настоящата ситуация не може да се допусне да се развие и всички ние сме длъжни да се погрижим това да не се случи“, се казва в изявлението на Ливърпул.