Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус е напълно оправдан за слабата си игра във финала на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид). Той е получил сътресение на мозъка и промяна в ориентирането, но въпреки това е останал на терена. Това е заключението на един от световните експерти по травми на главата д-р Рос Зафонте от Масачузетската главна болница. Там Кариус е бил на преглед на 31 май.

24-годишният страж на Ливърпул сгреши фатално при попаденията на Карим Бензема в 51-ата и на Гарет Бейл в 83-ата минути. При първото той неочаквано хвърли топката право в краката на френския Нападател, докато се опитваше да подаде на съотборник. После при далечния изстрел на Бейл Кариус доста комично пусна топката да мине между ръцете му, макар изстрелът да бе право в него и да дойде от сериозно разстояние.

Според лекарите за всичко има разумно обяснение, и то е свързано с епизода от 49-ата минута, само две преди първия от споменатите голове. Тогава Серхио Рамос удари Кариус с лакът в главата, а никой от реферите не санкционира деянието въпреки горещите протести на потърпевшия. Впоследствие дори УЕФА отказа да наложи ретроспективна санкция за капитана на Реал (Мадрид).

Грубата проява на Рамос остана незабелязана от съдията Милорад Мажич. След това капитанът на Реал контузи и звездата на Ливърпул Мохамед Салах.

"По време на прегледа бе доказано със сигурност, че Кариус е страдал от дисфункция на периферното зрение, която е продължила и след мача. В някои области тази дисфункция продължава. Много е вероятно всичко това да е повлияло на неговото представяне в мача", се казва в съобщение на болницата в Мазачузетс.

Американските специалисти добавят, че Кариус вече е значително по-добре.