РазенБалшпорт Лайпциг навакса изоставане от два гола и след драматично равенство 2:2 у дома срещу Бенфика се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. С това реми угаснаха и надеждите на „орлите“ от Лисабон, че може да се преборят за едно от първите две места в група G, след като по-рано в другия мач Зенит срази Олимпик (Лион) с 2:0 в Санкт Петербург.

Пици (20) даде аванс на гостите, които се бранеха доста успешно, а Тимо Вернер и компания нямаха късмет пред гола. Домакините продължиха да пропускат и след почивката, а Карлос Винисиус (59) удвои преднина на португалците след пас на Таарабт.

В самия край Рубен Диаш фаулира Патрик в наказателното поле, а Емил Форсберг (90-дузпа) намали от бялата точка. Съдията даде голямо продължение и Форсберг (90+6) се разписа за втори път, класирайки тима си за следващата фаза.

След равенството РБ Лайпциг е лидер с 10 точки и гарантирано ще завърши на едно от първите две места в групата, след като има 6 точки от преките двубои със Зенит, който е с 3 точки по-малко и в последния кръг гостува на Бенфика. Олимпик (Лион) също има 7 точки и при успех над РБ Лайпциг може да го измести от първата позиция.