Реал (Мадрид) спечели с класиката 3:0 при визитата си на молдовския първенец Шериф (Тираспол) и още преди последния кръг в група „D“ се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. С убедителния успех „кралете“ си отмъстиха на съперника за загубата с 1:2 в Мадрид и пратиха в следващата фаза Интер, с който ще спорят за първата позиция в заключителния си мач от групата. „Нерадзурите“ сразиха по-рано Шахтьор (Донецк) с 2:0.

Играчите на Карло Анчелоти контролираха нещата на стадиона в Тираспол и си решиха мача още преди почивката. След половин час игра Давид Алаба (30) вкара първия гол, а в добавеното време на първата част Тони Кроос (45+1) удвои аванса на „белия балет“ след асистенция на Родриго.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През второто полувреме Карим Бензема (55) направи разликата класическа след пас на Ферлан Менди, а това бе 77-о попадение за французина в най-престижната европейска клубна надпревара и пето от пет мача в ШЛ през настоящия сезон. Той е вкарал 15 попадения и е дал осем асистенции в 17 мача за Реал във всички турнири през сезона.

До края „кралете“ намалиха оборотите, а домакините не намериха аргументи дори за почетно попадение.

След успеха си Реал се върна на първата позиция с 12 точки има 2 повече от Интер преди директния им мач на „Сантяго Бернабеу“ в последния кръг. Шериф има 6 точки ще завърши трети, което му гарантира участие на 1/16-финалите в Лига Европа.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!