Реал (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 3:2 в страхотно зрелище на "Сантяго Бернабеу", но завърши на второто място в група "H" и ще среще на 1/8-финалите някой от победителите в останалите групи. Вестфалци пък ще играят на 1/16-финалите в Лига Европа. Още в началото Иско изведе Борха Майорал (8), който даде преднина на „белия балет”. Малко след това Кристиано Роналдо (12) получи топката от Ковачич и вкара красив гол, с който записа историческо постижение. Португалецът е първият футболист, който се разписва във всеки един от шестте мача на тима си в груповата фаза на турнира, като от началото на сезона той има вече 9 попадения в надпреварата. В 38-ата минута Варан напусна терена с контузия. Зидан пусна на негово място Марко Асенсио. Голмайсторът на „жълто-черните” Пиер-Емерик Обамеянг (43, 48) се измъкна на два пъти от отбраната на домакините и с голове в края на първата част и малко след почивката изравни резултата. В 52-ата минута сле удар на Роналдо топката облиза гредата, а в заключителните минути „кралският” клуб натисна и стигна до трите точки с попадение на Лукас Васкес (81) след пас на Тео Ернандес. Минути преди този гол пък друг на Роналдо не бе зачетен заради засада. В 88-ата минута Кагава от гостите пропусна от изгодна позиция да изравни.

Победителят в групата Тотнъм пък завърши тази фаза с класическа домакинска победа 3:0 срещу АПОЕЛ (Никозия). Фернандо Йоренте (20) след пас на Серж Орие откри резултата с първия си гол за "шпорите", а след това асистира на корееца Хьон-Мин Сон (37), който удвои преднината на лондончани с удар от границата на наказателното поле. През втората част Н’Куду (80) оформи крайния резултат след подаване на Деле Али.

След тези резултати Тотнъм завърши първи в групата с 16 точки, Реал остана втори с 13, а Борусия (Дортмунд) и АПОЕЛ (Никозия) останаха с по 2 точки. Германския тим обаче финишира трети заради по-добрата си голова разлика, след като в директните двубои съперниците на два пъти завършваха при резултат 1:1.

Жребият за 1/8-финалите е в централата на УЕФА в Нион на 11 декември (понеделник) от 13:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА