Холандският национал и крило на Байерн Ариен Робен гледа с голям респект към Арсенал преди предстоящите срещи между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първият мач е утре вечер от 21:45 часа българско време.

„Мисля, че Арсенал е по-добър от миналата година. Трудно ще е, защото те са заплаха за всеки, който иска да спечели Шампионската лига. Не виждам проблем с това, че те са домакини на реванша. Всичко зависи от резултата в първия мач. Голямата ни цел да спечелим Шампионската лига отново. Спечелихме турнира през 2013 година и имаме опитни играчи като Филип Лам, Франк Рибери и Шаби Алонсо. Ако сме в добра форма, можем да победим всеки отбор”, споели 33-годишният холандец пред The Telegraph.

Баварците отстраниха Арсенал във фазата на елиминациите през 2013 и 2014 година, а миналия сезон победиха „топчиите” с 5:1 на свой терен в среща от груповата фаза. „Артилеристите” не са преодолявали 1/8-финалите на турнира от 2010 година насам.

„За мен няма много опции. В един от най-добрите отбори в света съм и се чувствам много, много добре. Когато си Байерн, няма какво повече да искаш. Щастлив съм в този клуб, защото е фантастичен. Всеки един играч, дори бивш, би казал същото”, сподели още Робен, който има договор с клуба до лятото на 2018 година.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА