Реал (Мадрид) разби у дома Волфсбург с 3:0 в реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига и го елиминира с общ резултат 3:2. „Кралският” клуб преодоля шока от загубата с 0:2 в първия мач и след хеттрик на голмайстора си Кристиано Роналдо (16, 17, 77) стигна до пълен обрат, класирайки се за шести пореден път на полуфинал в най-престижната европейска клубна надпревара.

Още в 6-ата минута след удар с глава на Серхио Рамос топката кацна върху напречната греда на вратата на гостите. Домакинският натиск на Реал даде резултат и в по-малко от една минута Кристиано Роналдо се разписа на два пъти. При първия случай в 16-ата минута Карвахал центрира и топката с малко късмет стигна до португалеца, който се разписа за 1:0. Малко след това в 17-ата минута нападателят вкара попадение и с глава за 2:0, като по този начин заличи пасива от два гола след първия мач.

Постепенно „кралският” клуб се отдръпна и позволи на „вълците” да стигнат до опасни положения. Преди това обаче в 32-ата минута звездата им Юлиан Дракслер получи контузия и бе сменен принудително от Макс Крузе. Две минути по-късно Луис Густаво отправи шут от далечна дистанция, но вратарят Кейлор Навас изби в корнер.

В 38-ата минута Бруно Енрике получи чудесна възможност, но се забави и топката бе изчистена в корнер. До края на полувремето пропуск за германския тим направи и Андре Шюрле.

След почивката съперниците играеха предпазливо, но въпреки това домакините бяха по-активни. Роналдо шутира от фаул в стената, а малко след това Гилавоги бе близо до това да си вкара автогол, но Диего Беналио спаси.

В 66-ата минута след корнер Серхио Рамос отправи удар с глава, а топката срещна лявата греда и се разходи по голлинията, за да бъде уловена от Беналио.

В 77-ата минута Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик от пряк свободен удар за 3:0, а Реал поведе с 3:2 в общия резултат. Четири минути по-късно удар на Бензема бе спасен със сетни усилия от швейцарския страж Беналио, който в 86-ата минута отрази и удар на резервата Хесе Родригес. До края на мача гостите не стигнаха до гол и Реал се класира за следващата фаза на надпреварата.

volfsburg.jpgреал_1.jpgРЕАЛ (МАДРИД) - ВОЛФСБУРГ 3:0
(0:2 в първия мач, общ резултат 3:2)
1:0 Кристиано Роналдо (16), 2:0 Кристиано Роналдо (17), 3:0 Кристиано Роналдо (77)

Мадрид, "Сантиаго Бернабеу"
Съдия:  Виктор Касай, Унгария

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!