Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остава оптимист, въпреки резила снощи - тежката загуба с 0:3 от Ливърпул в първия 1/4-финал в Шампионската лига. Испанецът вярва, че футболистите му могат да сътворят чудото и да осъщестят обрат в реванша след седмица.

"Имам голяма вяра в моя отбор. Момчетата показаха много хубави неща през сезона. Резултатът е тежък, не можем да го отречем. Но има още 90 минути и ще направим всичко възможно да постигнем обрат. Няма да е никак лесно, защото ще срещнем голям отбор", коментира Гуардиола.

"В началото започнахме добре и виждах характер. На "Анфилд" винаги е трудно. Допуснахме грешка при първия гол, а вторият падна след фантастичен удар на Окслейд-Чембърлейн", оправда резила наставникът на Сити, който бе считан за един от големите фаворити за спечелването на Шампионска лига.

"Знаехме, че ще ни е трудно. През второто полувреме реагирахме добре, но не успяхме да създадем много положения. Съперникът се бранеше дълбоко в своето поле. Нуждаехме се от един гол, но не успяхме да го отбележим", допълни испанецът.

Реваншът в Манчестър е на 10 април (вторник).

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА