Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери е едва третият треньор, който е участвал в Шампионската лига с 6 или повече отбора, след като „лисиците” дебютираха в турнира с убедителна победа при визитата си на Брюж (3:0) в Белгия. Също 6 тима е водил още испанецът Рафаел Бенитес, който е момента е начело на втородивизионния английски Нюкасъл, а пред него и Раниери е само треньорът на Байерн Карло Анчелоти, като баварците са седмия му отбор в най-престижния европейски клубен турнир.

Раниери започва треньорската си кариера във Вигор Ламеция и Кампания Путеолана, след което преминава през Каляри, Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико (Мадрид), Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер и Монако. Преди да застане начело на Лестър, италианецът беше селекционер на Гърция.

Лестър стана третият английски клуб, който дебютира в турнира с победа, след Манчестър Юнайтед през 1994 година и Нюкасъл през 1997 година.

"Победата е много важна за нас след тежкото поражение от Ливърпул. Вкарахме ранен гол, който ни вдъхна допълнителна увереност. Брюж много добре контролираше топката, но ние контролирахме мача. Може би ги изненадахме в началото. Казах на играчите, че когато чуят химна на Шампионската лига, ще придобият сили и желание за битка", коментира италианецът след успеха.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА