Севиля успя да измъкне точка от Ювентус и направи 0:0 на "Ювентус стейдиъм" в откриващия мач между двата отбора от Група "Н" на Шампионската лига. Домакините могат да съжаляват повече за равенството, след като доминираха през цялата среща, но куп пропуски ги лишиха от нещо повече в този двубой.

В 8-ата минута Ювентус се възползва от грешка в отбраната на гостите, а Дибала пусна пък вдясно към непокрития Кедира, който обаче стреля покрай вратата от границата на наказателното поле.

Отново Кедира бе изведен сам срещу вратаря в 15-ата минута, но отново би слабо. 30 секунди по-късно стражът на Севиля – Рико, спаси уверено удар по земя на Игуаин от 20 метра.

В 27-ата минута гостите отправиха първи точен удар към вратата на торинци, но диагоналният удар по земя на Серхи Ескудеро бе слаб и попадна в ръцете на стража.

В 30-ата минута Ювентус отново пропусна да се възползва от грешка в отбраната на противника, след като при нескопосано центриране на Рико, топката бе подадена към Игуаин, който с гърди пусна към Дибала, но вратарят успя да скъси ъгъла и предотврати опасността.

В 59-ата минута Ювентус изпусна най-чистото си положение. След чудесно центриране на Алвеш, който след пробив по десния фланг качи топката на главата на Игуаин, но от точката на дузпата новото попълнение на „бианконерите“ разтресе напречната греда.

В 66-ата минута Севиля стигна до най-чистото си положение, след като резервата Кореа проби отдясно в наказателното поле на домакините, но диагоналният му удар мина на сантиметри от вратата на Буфон.

Юве отговори с атака отдясно, като пасът на Дани Алвеш се размина на сантиметри с крака на плонжиралия в наказателното поле Кедира.

В 80-ата минута Нико Пареха спаси мрежата на гостите, след като успя да избие в корнер удар на Гонсало Игуаин , който получи топката в малкото наказателно поле.

Натискът на домакините продължи до края на мача, а Рико спаси страхотен изстрел с глава на Алекс Сандро.

Така двата отбора поделиха по точка, а Олимпик (Лион) оглави групата след победа с 3:0 у дома над Динамо (Загреб).

 

Резултат с изображение за juventusЮВЕНТУС - СЕВИЛЯ 0:0Резултат с изображение за sevilla fc

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

 

 



 

СПЕЧЕЛИ ПАКЕТ ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа