Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди домакинството на Сутиеска (Черна гора). Първият мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре (вторник) от 20:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

"Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция. Двубоят ще е труден, защото е квалификация за Шампионската лига", започна Шимунджа.

"Имаме максимален респект към съперника. Предполагам, че щe действат по-дефанзивно, защото в първата среща са гости. Най-вероятно ще бъдат опасни на контраатака. След като направихме анализа на техния отбор, нашите играчи са наясно с това, което правят", продължи специалистът.

"Всички са на линия, тренираха много добре и са готови да играят. Групата, която имаме в момента е с голяма амбиция и огромно качество. Съгласен съм, че не знаем кога ще дойдат нови играчи и кога ще се случи. Но също така знаете, че нашият капитан (б.р. - Антон Недялков) е след дълга контузия и влезе с нас в подготовката. Той ще бъде нашата голяма сила за новия сезон", каза Шимунджа. 

"Десподов тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Все пак не е участвал и в приятелските мачове", добави специалистът.

"Сутиеска е шампион на своята държава, което е респектиращо. Имаме два мача, които да изиграем. Ще се стремим да покажем най-доброто. Знаем, че и те мислят по същия начин и искат да са по-добрия отбор", завърши треньорът на Лудогорец.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022