Волфсбург сензационно срази у дома големия фаворит Реал (Мадрид) с 2:0 в първия им сблъсък от 1/4-финалите на Шампионската лига и си осигури комфортен аванс преди реванша на „Сантяго Бернабеу”. Рикардо Родригес (18-дузпа) и Максимилиан Арнолд (25) донесоха победата на „вълците”.

Звездата на гостите Кристиано Роналдо вкара гол още във 2-ата минута, но той бе отменен заради засада. В 14-ата минута вратарят на домакините Диего Беналио се намеси решаващо, за да попречи на Карим Бензема да вкара гол.

В 18-ата минута "вълците" изненадващо поведоха с гол от дузпа на Рикардо Родригес, реализирал наказателния удар, отсъден за нарушение на Каземиро срещу Андре Шюрле.

„Белият балет” бе шокиран още повече в 25-ата минута, когато Максимилиан Арнолд се измъкна от отбраната на гостите и от близка дистанция преодоля Навас за 2:0. До края на полувремето Волфсбург можеше да вкара още голове, но пропуск направи Андре Шюрле.

За гостите пропуски направиха Тони Кроос, Гарет Бейл и Бензема, който получи контузия и бе заменен принудително в 41-ата минута, като на негово място в игра се появи Хесе Родригес.

Малко след почивката Роналдо на два пъти не успя да уцели вратата на домакините, а в 68-ата минута "вълците" изпуснаха трети гол след неточен удар на Шюрле.

„Кралският” клуб имаше възможност да намали резултата в 73-ата минута, когато Беналио спаси шут на Кристиано Роналдо. Минута преди края на мача Кейлор Навас спаси удар на резервата Макс Крузе и предотврати трети гол във вратата си.

В крайна сметка Волфсбург записа може би най-големия успех в историята си и има всички шансове да елиминира „белия балет” след два чисти гола преди реванша на „Сантяго Бернабеу” след седмица на 12 април (вторник) от 21:45 часа българско време.

volfsburg.jpgреал_1.jpgВолфсбург – Реал (Мадрид) 2:0
1:0 Рикардо Родригес (18), 2:0 Максимилиан Арнолд (25)


Волфсбург, „Фолксваген Арена“
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!