Треньорът на Байерн Карло Анчелоти получи шокиращи новини преди визитата на руския Ростов в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е в сряда от 19:00 часа българско време, а баварците ще бъдат без титулярния си вратар Мануел Нойер, който пропуска двубоя заради контузия в прасеца.

30-годишният страж няма да пътува с останалите си съотборници за Русия, а ще остане в Мюнхен за рехабилитация и индивидуални занимания. Анчелоти се надява, че ще може да разчита на Нойер за следващото домакинство в Бундеслигата срещу Байер (Леверкузен) в събота от 19:30 часа българско време.

Отсъствието на Нойер дава шанс на бившия вратар на Щутгарт Свен Улрайх да запише първи мач под ръководството на Анчелоти. Това ще бъде и общо четвърто участие за 28-годишния страж с екипа на баварците.

Освен Мануел Нойер за визитата в Ростов отпада и чилийският национал Артуро Видал. 29-годишният халф пропусна и дербито срещу Борусия в Дортмунд (0:1) миналата събота, след като се завърна с контузия от световните квалификации на Чили в зона Южна Америка.

Има вероятност Ариен Робен да се завърне в игра, след като поднови тренировки с баварците, както и испанският халф Хави Мартинес. Двамата са опции пред Анчелоти и може да бъдат включени в състава за пътуването до Русия.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА