Байерн разби Бенфика с 5:2 в Мюнхен и след четвъртата си поредна победа в група „Е“ се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига. Само преди две седмици баварците бяха спечелили с 4:0 в Лисабон.

На своя „Алианц Арена“ германският шампион имаше инициативата през целия мач и поведе с гол на Роберт Левандовски (26) след центриране на Кингсли Коман. Скоро след това полякът бе изведен от Йошуа Кимих и асистира на Серж Кнабри (32), който с атрактивно отиграване удвои аванса на баварците. Морато (38) върна едно попадение до почивката след подаване на Алекс Грималдо и вкара първия гол във вратата на Байерн от началото на сезона в турнира. Това амбицира домакините и те стигнаха до дузпа в края на полувремето, след като удар на Леон Горетцка спря в ръката на Верисимо и след намесата на ВАР съдията посочи бялата точка. Левандовски изпълни прекалено слабо и стражът на португалците Влаходимос спаси.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Скоро след началото на втората част Лерой Сане (49) се разписа с мощен удар след пас на Алфонс Дейвис, а след това асистира за втория гол на Роберт Левандовски (61). Дарвин Нунйес (74) вкара втори гол за „орлите“ след пас на Жоао Марио, но Левандовски (84) не бе казал последната си дума и оформи хеттрика си след дълго извеждащо подаване на вратаря Мануел Нойер.

В същото време Барселона се измъчи и спечели трудно с 1:0 при визитата си на Динамо (Киев) и възроди надеждите си за прескачане на групата, излизайки на второто място във временното класиране. Каталунците бяха победили този съперник със същия резултат и преди две седмици на „Камп Ноу“.

През първата част в Киев домакините имаха повече положения за гол, но съумяха да се възползват при нито една ситуация и пропуски направиха Шапаренко на два пъти и Де Пена.

След час игра Ансу Фати и Иля Забарний се сблъскаха в наказателното поле на Динамо. В първия момент румънският арбитър Овидиу Хатеган отсъди дузпа за испанския тим, но след като бе привикан на ВАР и смени решението си. В герой за гостите се превърна 19-годишният нападател Ансу Фати (70) с мощен удар.

В 81-ата минута след грешка на Серхио Бускетс и бърза атака на киевчани Циганков можеше да изравни след силен удар, но Тер Щеген спаси. При последвалата добавка Вербич от въздуха прати топката високо над вратата. В последната минута Забарний бе оставен непокрит в малкото наказателно поле, но изстрелът му с десния крак мина до дясната греда.

След тези резултати Байерн има 12 точки на върха и е сигурен участник на 1/8-финалите, следван от Барселона с 6 пункта. Бенфика се смъкна на трета позиция с 4 точки, а Динамо (Киев) остава на дъното само с една точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!