Барселона спечели Шампионската лига, след като на финала в Берлин победи Ювентус с 3:1. Това бе пети трофей за каталунците в турнира. Днес следобед героите на цяла Каталуня се прибраха и бяха посрещнати от хиляди фенове. Още на летището футболисти, треньори и ръководители се снимаха с трофея, след което бяха качени на специално изработен открит автобус. Возилото премина по улиците на града, а на него бяха извадени трите купи, които бяха спечелени до момента през сезона - титлата, купата на Краля и купата от Шампионската лига.

Трофеите бяха поставени на видно място в предната част на автобуса. Героите от финала в Берлин хапнаха пица, снимаха се и изстрелваха конфети към тълпата. Кулминацията на партито се оформи на стадион "Камп Ноу". Луис Енрике и неговите момчета пристигнаха в 22.00 часа и бяха посрещнати възторжено от препълнените трибуни.

Легендата Шави Ернандес дръпна прочувствена кратка реч и по този начин си взе сбогом с феновете на Барса. Както е известно, от новия сезон магическият халф ще играе в Катар. Купонът на терена и по трибуните продължи до полунощ.