Борусия (Мюнхенгладбах) и Манчестър Сити завършиха 1:1 в среща от група "С" на Шампионска лига. След този резултата германците ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа на пролет. "Гражданите" пък си гарантираха място на 1/8-финатлите, макар че нямат шансове за челната позиция в крайното класиране.

Днес на "Борусия-Парк" домакините поведоха в резултата в 23-ата минута, когато Рафаел засече центриране на Ларс Щиндл и с топовен изстрел прати топката във вратата на Клаудио Браво.

В самия край на първото полувреме гостите стигнаха до изравнителен гол. Кевин де Бройне намери Давид Силва във вратарското поле и испанският техничар протегна крак, за да вкара коженото кълбо във вратата

Второто полувреме започна изключително неприятно за Борусия, след като заради глупаво нарушение в центъра на терена капитанът Щиндл получи втори жълт картон и преждевременно напусна терена. Тимът на Хосеп Гуардиола не съумя да се възползва от численото превъзходство на терена и до края на мача не паднаха попадения.

Борусия заема 3-о място във временното класиране с актив от 5 точки. Сити е на втора позиця с 8 пункта. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА