ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона записа срамна загуба у дома с 0:3 от кошмара си Байерн в мач от група "C" на Шампионската лига. Преди двубоя стана ясно, че каталунците за втори пореден сезон отпадат още в груповата фаза и ще продължат в Лига Европа. Интер отвя с 4:0 Виктория (Пилзен) и си гарантира мястото в елиминациите за сметка на Барса

Баварците, които вече се бяха класирали напред, не оставиха никакъв шанс на Роберт Левандовски и компания, надигравайки ги, и то на техен терен. Садио Мане откри резултата в 10-ата минута, а Ерик Максим Чупо-Мотинг се разписа в 31-ата. Tретото попадение бе дело на Бенжамен Павар в петата минута на добавеното време - 0:3.

Така Байерн продължи отличната серия срещу Барселона. Това беше шеста поредна победа на баварците над каталунците в Шампионската лига.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Бившият голмайстор на Байерн Роберт Левандовски остана на терена до 82-aта минута, но отново не успя да се разпише срещу германския колос. Малко преди края на първото полувреме той получи дузпа, но след преглед с ВАР решението беше променено.

В началото на мача защитник на каталунците за малко щеше да сгреши и да подари топката на Чупо-Мотинг. За щастие на домакините, нападателят на Байерн не успя да се ориентира по най-добрия начин. В десетата минута Серж Гнабри пусна отличен извеждащ пас към Садио Мане, който остана очи в очи с вратаря. Сенегалецът навлезе в наказателното поле и стреля до излезлия Тер Стеген, а топката попадна в мрежата на домакините - 0:1.

В 16-ата минута Алехандро Балде се включи в атака на домакините и беше спрян с нарушение. Дембеле опита центриране, но топката бе изчистена от Упамекано. 

Страхотна контраатака на Байерн даде нов шанс за гостите, Серж Гнабри подаде на 33-годишния Чупо-Мотинг, който вкара в 31-ата минута - 0:2. 

Проблемите в защитата на каталунците бяха използвани от баварците, а в предни позиции нещата не стояха много по-добре за тима на Шави. Малко преди почивката Байерн се размина като по чудо с трети гол. Мане влезе в наказателното поле и стреля, а Тер Стеген спаси. Топката обаче отиде в Мусиала, който не успя да я прати в мрежата, тъй като Белерин го блокира. 

Барса получи надежди, че ще намали изоставането в края на първата част, след като Де Лихт събори Левандовски в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа и показа жълт картон на защитника. Той обаче отиде да разгледа ситуацията с ВАР и промени решението си, тъй като Де Лихт първо игра с топката.

В 55-ата минута Кимих изведе страхотно Гнабри, който отбеляза, но радостта за баварците бе кратка, тъй като съдията сигнализира за засада, след консултация с ВАР. Малко след това Левандовски се озова в наказателното поле с топка в крака, но веднага беше затворен от няколко футболиста на бившия му тим и не успя да нанесе удар.

Ансу Фати влезе в игра, а малко след това получи и добър шанс да се разпише. В 70-ата минута той проби в наказателното поле на гостите и стреля от малък ъгъл, но встрани от вратата.

В добавеното време Мане бе близо до нов гол, но блестяща намеса на вратаря на Барселона му попречи отново да порази целта. От последвалия ъглов удар Серж Гнабри опита удар, топката отиде в Бенжамен Павар, който се разписа за крайното 3:0 за немския колос и "Камп Ноу" потъна в сълзи. 

Барселона - Байерн 0:3
0:1 Садио Мане (10), 0:2 Eрик Чупо-Мотинг (31), 0:3 Бенжамен Павар (90+5)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК