Спортинг (Лисабон) срази у дома Борусия (Дортмунд) с 3:1 в директния сблъсък за второто място в група "C" и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Една от легендите на българския футбол Красимир Балъков беше специален гост на един от бившите си отбори и изгледа срещата на "Жозе Алвеладе" заедно със сина си. В другия мач от групата по-рано лидерът Аякс обърна Бешикташ с 2:1 в Истанбул.

Педро Гонсалвеш (30) се възползва от грешка на защитниците на Дортмунд и даде аванс на домакините. Девет минути по-късно отново Гонслвеш (39) беше в прегръдките на своите съотборници, пращайки топката в мрежата с удар от около 20 метра.

След почивката в 75-ата минута Емре Джан беше изгонен заради невъздържано държание и гостите завършиха мача в намален състав. Шест минути след това Грегор Кобел спаси дузпа на Педро Гонсалвеш, но при добавката Педро Поро (81) не сгреши и направи резултата класически. В последните секунди Дониел Мален (90+3) вкара почетен гол за вестфалци и оформи крайния резултат.

С успеха си "лъвовете" събраха 9 точки на втората позиция и имат предимство в преките двубои с Дортмунд, който остава трети с 6 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.