Атлетико посреща Реал в реванш от мадридския сблъсък на полуфиналите в Шампионската лига. Първият мач между двата тима на "Сантиаго Бернабеу" завърши с убедителна победа с 3:0 за "кралете" и днес "дюшекчиите" трябва да заличат огромния пасив, ако искат да се класират за финал. Припомняме, че през февруари 2015 година Атлетико побеждава Реал с 4:0, колкото е необходимо тази вечер, но в шампионатен мач. Добрата новина за отбора на Зинедин Зидан е, че никога в историята на Шампионската лига не е имало случай отбор да отпадне на тази фаза, след като е спечелил първия мач с 3:0.

Двубоят тази нощ се явява исторически, тъй като ще е последният между двата тима на "Висенте Калдерон". Както е известно, след края на сезона "червено-белите" ще се преместят в новия си дом "Метрополитано".

Наставникът на Атлетико Диего Симеоне прави революционна промяна в схемата на своя отбор и за първи път залага на трима централни защитници - Савич, Годин и Хименес.

Зинедин Зидан е направил само една промяна в състава в спрямо този от първия мач. Вместо контузения Даниел Карвахал като десен защитник ще действа Данило. 

Резултат с изображение за атлетико мадрид логоАТЛЕТИКО (МАДРИД) - РЕАЛ (МАДРИД)Резултат с изображение за реал мадрид лого
(в първия мач 0:3)

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Състави:

Атлетико: Облак, Савич, Годин, Хименес, Караско, Габи, Коке, Саул, Луиш, Торес, Гризман
Контузени: Хуанфран, Върсалко, Фернандес; Наказани: Няма
Треньор: Диего Симеоне

Реал: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Данило, Каземиро, Кроос, Модрич, Бензема, Иско, Роналдо
Контузени: Бейл, Карвахал; Наказани: Няма
Треньор: Зинедин Зидан

Баланс между двата отбора в Шампионска лига / КЕШ: 1 победи за Атлетико, 2 равенства, 5 победи за Реал - г.р. 5:13

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА