Треньорът на Астана Станимир Стоилов изненада цяла Европа с плановете си за следващия мач на първенеца на Казахстан в Шампионската лига. Българският специалист обяви, че няма да разчита на титулярите си срещу Атлетико (Мадрид) в сряда от 21:45 часа на „Висенте Калдерон” в испанската столица. Мъри призна, че отборът му няма никакви шансове да постигне нещо срещу „дюшекчиите” и затова ще запази основните си футболисти за мача с Кайрат (Алмати) в първенството.

"Ще запазим титулярите си за срещата с Кайрат. Нека бъдем реалисти и да признаем, че Атлетико е с класи по-силен от нас. Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си, но трябва да мислим и как да запазим отбора свеж, защото след това ни предстои много важен мач и искаме да бъдем максимално готови за него", сподели Мъри Стоилов преди визитата в Мадрид.

Астана изостава на 5 точки от лидера Кайрат в първенството на Казахстан и двубоят по между им се явява изключително важен за водения от Станимир Стоилов тим, тъй като загуба би предрешила борбата за титлата три кръга преди края на сезона.