Станимир Стоилов заяви, че неговият Астана ще се опита да хване последния самолет за Европа. Казахстанският шампион гостува във вторник от 21:45 часа на Галатасарай в мач от група "С" на Шампионска лига, след който ще стане ясно кой измежду двата тима ще продължи участието си в Лига Европа.

Турците заемат 3-то място във временното класиране с актив от 4 точки, докато тимът на българския специалист е 4-ти с 3 пункта.

„Нашият отбор ще се опита да хване последния самолет за Европа. Ако преди мачовете с Бенфика, Галатасарай и Атлетико Мадрид някой ми беше казал, че ще спечелим три точки в тази група, щях да го нарека прекалено голям оптимист. Но съм изключително доволен от постигнатото. Астана игра на едно съвсем различно ниво за този отбор“, коментира Станимир Стоилов.

„Няма значение, че треньорът на Галатасарай е сменен. Сегашният наставник е отличен треньор, който има изключително добра визитка. Ще бъде труден мач. Двата отбора Галатасарай и Фенербахче са изключително популярни в Казахстан. Сега ни предстои тежък мач и се надявам да излезем с чест от срещата“, добави Станимир Стоилов.