Треньорът на Астана Станимир Стоилов вярва, че неговият отбор може да спечели гостуването си на Галатасарай в Шампионска лига. Давта тима се изправят един срещу друг във вторник от 21:45 на "Тюрк Телеком Арена" в мач от група "С".

Българският специалист е на мнение, че казахстанският тим може да постигне положителен резултат в Турция, ако играе като отбор.

„Галатасарай ни превъзхожда в много компоненти. Но ако покажем отбора игра, можем да разчитаме на успех и класиране в Лига Европа“, заяви Стоилов пред турските медии.

„Изкуственият терен в Казахстан очевидно не бе добър за Галатасарай и това ни помогна да вземем точка. Сега ще играем на естествена трева и това не е удобно за нас. Решихме да подходим внимателно към този проблем и пристигнахме в Истанбул девет дни преди срещата. Това ще ни помогне да се подготвим добре и да свикнем с часовата разлика“, добави българският специалист.

Преди мача от последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига Галатасарай има преднина от само 1 точка пред тима на Стоилов. Успех за Астана ще класира отбора в елиминационната фаза в Лига Европа.