Нападателят на Байерн Томас Мюлер е останал ядосан и изнервен от решението на Хосеп Гуардиола да не го пусне сред титулярите при загубата с 0:1 от Атлетико (Мадрид) на „Висенте Калдерон” в първия мача между двата тима от полуфиналния им сблъсък в Шампионската лига. Германският национал бе използван като резерва след почивката, но не помогна с кой знае какво на съотборниците и Байерн загуби в испанската столица.

„Не бях осведомен предварително за това решение. Опитвам се обаче да подходя професионално към това. Принципно човек не може да бъде доволен от такива неща. Ако всеки избухва, когато не играе, бихме могли веднага да забравим целия сезон”, коментира хладнокръвно Мюлер след загубата на Байерн в Мадрид, но определено е бил изнервен от решението на треньора. Нападателят е най-добрият германски голмайстор в историята на Шампионската лига с 36 гола, но въпреки това бе оставен от Гуардиола на резервната скамейка.

Въпреки че Гуардиола не е уведомил предварително Мюлер за решението си, няма открит спор между треньора и звездата. Най-важен към момента е реваншът срещу „дюшекчиите” следващия вторник от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена”. 

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!