Ръководството на Тотнъм реагира остро на публикация в испанския спортен ежедневник „Марка“, който отбелязва, че „шпорите“ са ненавиждани навсякъде заради еврейския произход на клуба.

Публикацията е в навечерието на мача от Шампионската лига между Тотнъм и Реал (Мадрид) в испанската столица утре вечер от 21:45 часа българско време. В нея от испанската медия изтъкват, че "фактите около създаването на Тотнъм исторически са ги превърнали в клуб, който не се харесва на феновете на съперниците им, но пък за 135 години съществуване винаги са имали свой стил и отлични футболисти".

"От самото начало клубът е имал неоспорима връзка с еврейската общност, която е била представена от директори, треньори и играчи. Настоящият собственик Джо Луис, както и президентът Даниел Леви, също са евреи", пише още вестникът.

"Шпорите" реагираха гневно и осъдиха остро публикацията. "Удивени сме, че вестник „Марка“, представящ себе си като източник на професионална журналистика, е счел за целесъобразно да публикува информация, която е изцяло погрешна и абсолютно противна", се казва в съобщението на Тотнъм.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА