Треньорът на Байерн Ханзи Флик сподели преди реванша срещу ПСЖ от 1/4-финалите на Шампионската лига, че голмайсторът на парижани Килиан Мбапе има потенциал да е най-добрият футболист в света. Баварците загубиха с 2:3 в Мюнхен, но Флик е убеден, че играчите му могат да заличат пасива си в Париж. 

“Наясно сме, че трябва да отбележим поне два гола. Ще бъде трудно, но точно за такива мачове изобщо играем. Искаме да сътворим нещо като мини сензация. Бихме били щастливи, ако успеем. Ще дадем всичко от себе си. В първата среща имахме много шансове, но не бяхме точни пред гола. Длъжни сме да се справим по-добре”, сподели Ханзи Флик на пресконференцията преди мача.

"Люка Ернандес и Леон Горетцка тренират вече и изглеждат добре. Същото важи и за Боатенг и Коман. Предполагаме, че тези които тренират нормално, ще могат и да играят. Този сезон вече спечелихме три купи, отборът показва отлична нагласа. Не само искаме да стигнем до полуфиналите в ШЛ, а и да триумфираме в Бундеслигата. Трябва да притискаме Мбапе, когато топката е у него. Същото важи и за Неймар, чиято игра много ми харесва. Той има решения за много ситуации едно на едно. Иначе съм убеден, че в един момент Мбапе ще стане най-добрият футболист в света”, добави наставникът на баварците.