Треньорът на Динамо (Минск) Вадим Скрипченко заяви на пресконференцията преди мача от втория кръг на Шампионската лига, че футболистите му ще се опитат да покажат своите козове в играта срещу българския Лудогорец.

Мачът от 21:00 часа на стадион "Хювефарма" Арена е поверен на албанска съдийска бригабригада начело с Елдориян Хамити. Реваншът е идната сряда – 30-и юли на стадион "Вароши" в Мезьоковешд (Унгария). Победителят от тази двойка продължава в третия кръг, където ще спори с някой измежду Линкълн (Гибралтар) и Карабах (Азербайджан).

"В добро настроение сме, добрахме се до Разград, настанихме се в хотела. Сега най-важното е да се възстановим след дългото пътуване и да решим здравословните проблеми, които имаме. Много е важно да се наспим добре и да се настроим за утрешния мач", започна треньорът на беларуския шампион.

Следващият въпрос към него беше дали Лудогорец може да бъде смятан за фаворит в утрешния мач и в цялото противопоставяне.

"Съперникът е много опитен и вече не знам колко години печели първенството на България. Също така на страната на Лудогорец е и опитът в международните турнири, всяка година са в европейските турнири. Но ние заслужено стигнахме до втория кръг и за нас е важно да покажем пред съперника нашите си козове, за да наклоним везните в наша полза".

Самият Скрипченко има само поводи за гордост, след като донесе първа титла за най-успешния беларуски клуб от времената на СССР след 19 години чакане.

"Кой ще продължи в следващия кръг? Знаете ли, за разлика от предишния ни съперник Пюник (Армения), сега поне знаем как играе Лудогорец. Те изиграха два мача с Динамо (Батуми), които сме гледали и ги анализирахме много добре. Но знаем, че генерално противникът играе много силно. Така че решаващи ще бъдат нашите себераздаване, желание и индивидуално майсторство на играчите", опита се беларуският треньор да намери позитиви за своя тим.

Другото, към което играчите на Динамо (Минск) ще се стремят, е да защитят националната част. Всички останали беларуски отбори отпаднаха още в първия кръг на турнира Лига на Конференциите, така че макар и играещи извън страната, динамовци единствени представляват Беларус.

"Мисля, че сама по себе си Шампионската лига е достатъчно престижно състезание. Затова мога да кажа, че чувстваме отговорност и ще се постараем да направим крачка напред. А дали първо играем като гости или не, няма никакво значение. Защото УЕФА отнеми правилото за "повече голове на чужд терен“. Така че за да продължим, трябва да победим поне в единия мач, така или иначе, завърши Скрипченко.

По-рано днес и старши треньорът на Лудогорец (Рз) Георги Дерменджиев говори пред журналистите и отбеляза, че Динамо (Минск) разчита на директен, силов футбол и те също са наясно със силните им страни.