Треньорът на ФК Копенхаген Якоб Нееструп не е загубил надежда, че неговият отбор може да отстрани Манчестър Сити. Датският шампион загуби първия мач у дома с 1:3 от актуалния носител на трофея в Шампионска лига и утре му предстои сложна задача в реванша от осминафиналите на турнира на "Етихад" утре вечер от 22:00 часа българско време.

"Знаем, че губим с 1:3, играейки с най-добрия отбор в света. Почти е невъзможно, но ние ще бъдем готови за това и ще дадем всичко от себе си за датския футбол. Ще продължим да опитваме. Всеки трябва да вярва, че можем да направим това. Всичко може да се случи по всяко време. Може да не успеем да преминем, но има огромна разлика, ако покажем добро представяне, вместо да се предадем безславно. Ще дадем всичко от себе си. Няма да хвърляме кърпата. Ще дадем всичко, което имаме", каза Нееструп на пресконференцията преди мача.

"Може да е чудо, но ние трябва да го преследваме. За да завършим европейската кампания, дори и да загубим, трябва да го направим с високо вдигнати глави", добави треньорът.

Датчаните са затруднени от поредица от контузии на ключови играчи, включително шведския полузащитник Виктор Класен и нападателя Расмус Фалк.

"Знаем срещу какво се изправяме, знаем, че имаме много контузени играчи. Това е досадно, но дава шанс на останалите. Няма да се крием зад извинения. Футболът е игра, в която можеш да си в окопите 35 минути и след това един момент може да промени всичко. Защо не и за нас утре?“, каза още треньорът на Копенхаген.