Треньорът на Борусия (Мьонхенгладбах) Андре Шуберт гледа с оптимизъм на предстоящата визита срещу Манчестър Сити в последен и за двата тима мач от група „D” на Шампионската лига тази вечер от 21:45 часа българско време. 44-годишният специалист си пожела и помощ от Ювентус при гостуването му на Севиля в другата среща, за да може „жребците” да завършат трети в групата и да играят на 1/16-финалите в Лига Европа.

„Искаме да спечелим тук и да играем офанзивно. Разбира се обаче стискаме палци на Ювентус”, сподели Шуберт, чийто възпитаници са с повишено самочувствие след убедителната домакинска победа срещу Байерн (3:1) през миналия уикенд в Бундеслигата.

Ювентус е лидер в групата с 11 точки, следван от Манчестър Сити с 9 точки, като двата тима са сигурни участници на 1/8-финалите. Борусия (Мьонхенгладбах) заема трето място с 5 точки, а Севиля е на дъното с 3 точки преди последните срещи.

При победа в Манчестър „жребците” със сигурност ще завършат трети в групата и ще играят в Лига Европа слез зимната пауза. Ако обаче немският тим не спечели на „Етихад”, ще трябва да се надява и Севиля да не победи в другата среща. При загуба или равенство на Мьонхенгладбах и победа на Севиля напред към Лига Европа продължава испанският тим, който има и предимство в преките двубои.