Ювентус се класира на полуфинал в Шампионската лига за първи път след 12 години (от 2003-та). Тимът изхвърли Монако на четвъртфиналите след 1:0 в Торино и 0:0 на реванша. Другите три полуфиналисти са Барселона, Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен).

"Не сме уплашени или притеснени от никого. Знаем, че ни предстоят два мача с един от трите най-добри отбора в Европа, но ние ще се опитаме да продължим напред и да играем финал. Мачовете с Монако не се получиха добре, но за това си има и обективни причини, тъй като ключовите ни играчи не бяха в оптимална форма. Но в полуфиналите ще бъде различно. Сезонът ни е добър и смятам, че феновете ни трябва да бъдат доволни. Заслугата е на всички - от треньора, през играчите до служителите в клуба", каза Алегри.

Той беше попитан и за ситуацията, в която Жофри Конгдобия беше повален от Видал и Киелини в наказателното поле, но не последва дузпа за Монако. "Не видях. Все пак да се доверим на преценката на рефера, той е международен арбитър. Факт е, че не свири всичко, но така остави повече време за игра", добави Алегри.

Всичко от Шампионската лига - ТУК
Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК