Ювентус се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Старата госпожа измъкна 0:0 в Монако в реванш от четвъртфиналите на турнира. Първата среща в Торино завърши 1:0 за „бианконерите” и това се оказа напълно достатъчно, за да продължат напред. Димитър Бербатов отново остана резерва за „монегаските”. Българинът се появи в игра веднага след почивката, когато смени Жереми Тулалан. Треньорът на домакините Леонардо Жардим учудващо заложи само на един чист нападател, очевидно воден от желанието да не допусне гол. На Монако бяха нужни два гола разлика, за да стигне до полуфиналите.

Димитър бе резерва и в първата среща със "Старата госпожа", появявайки се 20 минути преди края. Тогава българинът пропусна да вкара след удар с глава, с което и да донесе ценно равенство. В официалната ложа седнаха доста ВИП-персони, сред които и принцът на Монако Албер.

Срещата започна с предпазливи действия на двата отбора, които повече внимаваха да не сгрешат, отколкото да нападат. След четвърт час игра домакините създадоха опасно положение, което обаче не се увенча с голов завършек. Силва нахлу в наказателното поле и направи прострелно центриране. Топката се отклони от крака на Бардзали и премина на сантиметри покрай вратата. В 38-ата минута грешка в отбраната на „монегаските” позволи на Пирло да овладее топката. Ветеранът подаде на Тевес, който разигра с Видал. Отново Пирло получи топката, но вместо да шутира от удобна позиция, реши да търси намиращия се в засада Лихщайнер.

След почивката на терена се появи и Димитър Бербатов. Това веднага даде резултат и атаките на домакините станаха по-опасни. В 49-ата минута Моутиньо центрира остро в наказателното поле, Джанлуиджи Буфон не се намеси добре, но дебнещият зад гърба му Раджи не успя да нанесе удар. После Евра изчисти топката на безопасно разстояние. В 55-ата минута Бербатов беше изпреварен в последния момент от Буфон, а 10 по-късно Киелини изчисти пред крака на българина, който изскачаше в удобна позиция. До края на срещата домакините така и не успяха да пробият здравата защита на Старата госпожа и заслужено отпаднаха от най-комерсиалния клубен турнир.

Бербо пропусна да влезе в историята. Досега българинът се е изправял девет пъти срещу отбори от Апенините и само веднъж е реализирал гол. През сезон 2004/05 Бербатов носи екипа на Байер (Леверкузен) и вкарва при гостуването на Рома, завършило 1:1.

При гол срещу Ювентус Митко щеше да изравни Христо Стоичков като най-резултатния наш футболист в евротурнирите. Камата все още е едноличен лидер в тази класация с 35 гола в Европа. Българинът няма реализиран гол от 7 март, когато наказа Евиан като гост.


 

Монако, „Луи II“
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)
Жълти картони: Кондогбия, Силва (Монако); Киелини, Тевес (Ювентус)
 
СЪСТАВИ
Монако: Субашич, Фабиньо, Раджи, Абденур, Курзава, Кондогбия, Тулалан (46 - Бербатов), Моутиньо, Бернардо Силва, Ферейра Караско (87 - Матеус Карвальо), Мартиал (76 - Жермен)

Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Евра (90 - Падоин), Лихщайнер, Бардзали, Маркизио, Пирло, Видал (77 - Перейра), Тевес, Мората (69 - Мората)

Всичко от Шампионската лига - ТУК
Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК