Борусия (Дортмунд) победи Славия (Прага) с 2:0 като гост в по-ранен двубой от днешната програма на група F на Шампионската лига. В герой за "жълто-черните" се превърна защитникът Ашраф Хакими, отбелязал единствените гола в срещата след контраатаки в 35-ата и 89-ата минута. 

Джейдън Санчо не успя да вкара сам срещу вратаря в началото на втората част, докато Славия отвърна с пропуски на Лукаш Масопуст и Петер Севчик. Домакините натиснаха през втората част и се разминаха с равенството в мача, макар Хакими да пропусна още една добра възможност за гостите. Мароканецът все пак сложи точка в спора с втори гол и реши всичко.

Така Борусия поведе с 4 точки и създаде напрежение пред излизащите от 22:00 часа Барселона и Интер, които са с по точка след първия кръг.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В другата по-ранна среща от днес италианският Наполи не успя да вземе повече от точка като гост на Гент в група Е и двата тима завършиха при 0:0. 

Милик на два пъти, Кайехон и Кулибали се разминаха с гола за гостите, докато Генк можеше да измъкне успеха в края, но Янис Хаджи пропусна.

Наполи води в групата с 4 точки преди срещата между Ливърпул и Залцбург, които играят по-късно тази вечер.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ