Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че отборът му е готов да изстрада победата в утрешния финал за Шампионската лига срещу Атлетико (Мадрид). Двубоят е на "Сан Сиро" от 21:45 ч.

"Както винаги съм притеснен преди вашите въпроси. Добре съм, но когато започне финалът, ще съм по-напрегнат - това е част от треньорството. Харесва ми този тип напрежение. Изпитал съм го като играч, но като треньор е съвършено различно, Анчелоти ми го повтаряше често. Каза ми преди финала в Лисабон: Надявам се да изпиташ това чувство един ден и като треньор", заяви Зизу на пресконференцията.

"Някои играчи напуснаха тима след този финал, но настройката в клуба винаги е една и съща: единство, усърдие, поддръжка. Когато дойде време за игра, футболистите оставят всичко на терена. Ще го повторим и утре. Това ще бъде много труден мач, знаем го и сме готови. Знаем как да изстрадаме победата и без съмнение ще се постараем за това. Съвсем нормално е да изпитваш трудности на финал. Ако искаш да победиш, трябва да страдаш", допълни наставникът на Реал.

Зидан успокои обяви, че Кристияно Роналодо е добре и ще излезе на терена на "Сан Сиро" готов на 100 процента.