Нападателят на Атлетико (Мадрид) Фернандо Торес обяви, че утрешният финал на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) ще бъде мачът на живота му, тъй като може да спечели първи трофей с клуба, който подкрепя от детинство.

Хлапето дебютира за „дюшекчиите“ през 2001 година е след това дори беше капитан на отбора, а през 2007 година премина в Ливърпул. Торес се върна в Атлетико в началото на 2015 г., което беше след серията спечелени трофеи в периода 2012-14, както и загубения финал на Шампионската лига от Реал (Мадрид) през 2014 година.

Фернандо Торес спечели Шампионската лига с Челси, а с националния отбор на Испания е двукратен европейски шампион и световен шампион за 2010 г. Нападателят призна, че всички тези отличия ще бъдат заличени от триумф на Атлетико (Мадрид) в Европа.

„Без съмнение това е най-важният, най-специалният и най-чаканият мач в живота ми. Всичко постигнато с клуба, който даде старт на кариерата ми и който подкрепям от петгодишно хлапе, е съвсем различно от всичко спечелено до момента. Взимал съм трофеи с Челси и националния отбор, но това различно, специално. Това искам още от дете“, заяви Торес на пресконференцията преди финала срещу Реал (Мадрид) в Милано.

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!