Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан стана първият наставник с три поредни титли в този турнир, като се нареди и до Карло Анчелоти и Боб Пейсли с по три трофея в надпреварата. След срещата той коментира успеха, а една от основните теми на журналистите бяха думите на Кристиано Роналдо. Испанският тим победи снощи Ливърпул на финала на Шампионската лига с 3:1, а португалецът обяви, че е прекарал страхотни години в клуба.

"Това е Реал Мадрид, нямам думи! Това е работа на отбора, такъв е животът! Всичко, което постигна този отбор е феноменално, тези момчета сътвориха история. Живеем за тези моменти, не знам как да ви опиша как се чувствам. Страхотно е", заяви Зидан.

"Случват се такива неща във финалите, както беше контузията на Салах. Всичко, което можеше да се случи в един мач, се случи в днешния. Включи се един играч в нашия тим и вкара невероятен гол. Бейл направи това, което Кристиано направи в Торино", допълни треньорът на Реал.

“Кристиано трябва и ще остане в Мадрид. Няма думи, с които да се опише приноса му за този клуб. Мисля, че след 3-4 дни ще чуете от него друго за бъдещето му. Ситуацията с Бейл е малко по-сложна. Някои играчи смятат, че заслужават повече игрово време, но аз като треньор поемам отговорността и решавам кой да е титуляр и кой не. Не казвам, че е лесно, но в крайна сметка най-важен е отборът”, каза французинът по темата с Роналдо и Бейл.