Михаел Шумахер претърпя инцидент на втората тренировка днес за Гран При на Япония на пистата “Сузука”. Легендарният германец загуби предното си к рило в бариерата на завоя “Спуун”, след като навлезе в тревата и не можа да овладее болида си.
Шуми излезе навредим и призна, че грешката е била изцяло негова.
 
"Ударът не беше тежък. Просто минах по-широко на влизането в завой номер 13. Предполагам, че съм докоснал тревата и затова съм изгубил контрол. В този момент се фокусираш да влезеш в завоя и не виждаш наоколо, особено от ниската позиция на седене. Не винаги се вижда добре. Направих грешка и изгубих контрол", обясни пилотът.

Шумахер призна, че сесията и без това е започнала лошо, защото на механиците им се е наложило да направят промени по колата в почивката и не са били готови за началото на тренировката.

"При Нико положението беше същото. Затова нещата не се развиха точно, както бихме искали, но да видим какво можем да научим от направеното", коментира Шуми.

За състезанието в неделя 43-годишният пилот ще трябва да постави своя Мерцедес с 10 места по-назад на стартовата решетка заради наказание, пише още formula1.bg. Въпреки това седемкратният световен шампион иска да направи шоу за публиката в последните си състезания преди оттеглянето си.

"Искам да покажа добър резултат на пистата. Нямахме добър петък - с грешката при завой 13, а и не успяхме да свържем добре трасето с колата. Надявам се утре нещата да са по-добре", обясни пилотът на Мерцедес.