Легендата на Ферари Михаел Шумахер призна в отворено писмо до милионите фенове на Скудерията, че "Черните кончета" винаги ще остане в сърцето му. След 14 години в Маранело, догодина седемкратният световен шампион се завръща във Формула 1 с новия супер екип на МерцедесGP, където отново ще работи с Рос Браун. В писмото Шуми пише, че се надява тифозите на Ферари да продължат да го подкрепят. Германецът допълва, че догодина ще се състезава срещу италианците с нужния респект.

"14 години бях част от Ферари и 14 години Ферари беше част от мен. Голяма част от сърцето ми винаги ще е с Ферари. Няма да забравя за топлината, отдадеността и силата на феновете на Ферари, които получих през всичките тези години. Вие ме приехте сърдечно и аз се опитвах да ви дам радост и страст, когато се борех по пистите, а след победите празнувахме заедно", казва Шуми в писмото си до феновете на "Черните кончета".

"Във Ферари намерих безброй приятели и научих наистина много. В Германия постоянно давах за пример и подчертавах прекрасната обстановка в тима. Сега за мен започва нова страница в кариерата ми. Ще се състезавам срещу Ферари на пистата с нужния респект. Сигурен съм, че това ще бъдат много тежки битки. Убеден съм, че Ферари отново ще покаже своята историческа сила, защото знам на какво са способни тези момчета. Благодаря на всички за подкрепата. Ще се радвам, освен за двамата пилоти на Ферари, да продължите и за мен да стискате палци", добавя Шумахер.