Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се оплака от обстоятелствата, довели до съкращаването на първата свободна тренировка в Сингапур до 60 минути (вместо 90). Причината за намаляване на времето бе в проблеми с настилката и бордюрите в завои 3 и 13 на пистата "Марина Бей".
След като ремонтите протекоха успешно, всички пилоти успяха да изпълнят програмата си за втората тренировка без да им се налага да се ограничават откъм време. Въпреки това Михаел остана недоволен от случилото се, тъй като на хлъзгава писта като тази в Сингапур, всеки навъртян километър е от значение.

"Както обикновено става на такъв тип трасета, повърхността бе много хлъзгава и не ни остави много сцепление. В крайна сметка, условията са еднакви за всички и трябваше да направим най-доброто с даденото. За съжаление нямахме и достатъчно време за да изкараме плануваната програма. Съкращаването на първата тренировка не се отрази добре нито на мен, нито на болида, тъй като можехме да съберем ценна информация", сподели именитият германец.

Шумахер даде 6-о време във втората сесия, а в първата 8-o. Tретата тренировка в Сингапур е утре от 14:00 часа, а квалификацията е от 17 часа.