Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер отрече да е препречвал пътя на Люис Хамилтън по време на Гран При на Испания миналата седмица.

Британският пилот на Макларън и Себастиан Фетел направиха последните обиколки на пистата "Каталуня" изключително напрегнати, тъй като се движеха на по-малко от секунда един от друг. Люис обаче твърди, че Шумахер е попречил на амбициите му за победа, след като не е дал път, когато пилотът на Макларън се опита да го затвори с една обиколка.

Според Хамилтън точно преди да се случи това, пилотът на Мерцедес се е дръпнал, за да пусне Фетел. Люис заяви, че няма намерение да говори със седемкратния шампион за това, като подчерта, че не си заслужава усилията.

"Не си спомням подобно нещо. Не виждам как това може да изглежда логично на някого. Да, Себ ми е приятел, но Люис кара болид с двигател на Мерцедес, което е много по-важно. Не съм се опитвал да помогна или да попреча на някого. Със сигурност е станало недоразумение. Нямам за цел да влияя на състезанието на другите. Аз си имам собствени цели и амбиции и се стремя да ги постигна", коментира Шуми.