Младият полузащитник на Славия Янис Карабельов заяви, че е много щастлив от поканата в националния отбор на България. Роденият през 1996 година вътрешен халф гостува в Студио "Ефбет" с водещ Георги Симеонов - Мейса. В събота Карабельов и съотборниците му в Славия отстъпиха с 1:3 при гостуването на Лудогорец, но показаха в големи моменти много добра игра и спечелиха симпатии.

"Мачът с Лудогорец беше много добър като ниво. Публиката трябва да е останала доволна. Но така се получи, защото Лудогорец никога не се затварят, играят футбол и те предразполагат и ти да играеш. Треньорът ни Александър Тарханов каза, че е доволен от нас, но сме и допуснали грешки, които навсякъде по света се наказват и това е причината за загубата ни. За съжаление, ние също можехме да поведем в резултата, но не се получи", коментира Карабельов.

Той е юноша на Славия и е щастлив в клуба, където според него треньорите имат специално отношение към младите играчи и много по-лесно им дават шанс за изява. След доста сериозен стаж в юношеските национални отбори и мачове за младежите до 21 години, на него му предстои дебют за първия отбор на България. Карабельов е повикан от селекционера Ивайло Петев за мачовете с Македония и Португалия, които ще се играят в края на месеца.

"Много съм щастлив от поканата, надявам се с много работа да се превърна в титуляр в националния отбор", амбициран е Карабельов.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!