Вратарят на Славия Георги Петков обяви, че ще продължи да играе футбол въпреки инцидента, при който едва не загуби живота си. Той допълни, че нито веднъж през последните дни не му е минавало порез има да спре с футбола, а за решението да продължи е помогнала и дъщеря му.

Вратарят допълни, че не обвинява сблъскалия се с него Жорди Кайседо, а двамата са се разбрали "нормално и човешки".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Може би най-тежко от всичко беше за всички тези, хора, които споменах, и за жена ми и дъщеря ми. То е минало, вече съм пред Вас, мога да говоря. Забравил съм всичко и гледам напред. Оттук нататък остава с грижите на всички тези хора да се възстановя и отново да играя футбол и да се наслаждавам на това, което обичам", допълни Петков. 

"Не съм си и помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Дъщеричката ми ме попита: "Тате, нали няма да спираш с футбола? Искам още да те гледам по телевизията". Така че ще продължа. Имам над 10 операции във времето и не са ме отказали. Може би това ще ме мотивира още повече. Нищо, че съм на 45 години - да съм жив и здрав, мисля да продължа да играя и да помагам." 

"Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб, за разлика от някои хора. Не съм обиден, не търся реванш. Кайседо ми писа, отговорих му съвсем нормално и човешки. Благодарих му, пожелах му успех и така." 

"Няма да работя върху психиката. Ще ме видите по-силен от всякога, обещавам Ви", завърши Петков. 

Преди дни 45-годишният страж пострада по време на дербито с ЦСКА, като удари лошо главата си, а впоследствие няколко пъти глътна езика си.