Голмайсторът на Славия Ивайло Димитров бе гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч", където отговаряше и на зрителски въпроси. Косъма призна, че би се върнал да играе в ЦСКА, където е станал футболист. Нападателят добави, че се надява през следващия сезон "белите" да се класират в първата шестица в Първа лига. 

"Златомир Загорчич вкара нужния заряд, който бяхме загубили. Беше минорно настроението преди това. Той ни каза, че вижда, че ни липсва мотивацията, стимул. Върху това наблегнахме през тези две-три седмици. Кризата преди това отдавам на отпускане, защото отборът е пълен с млади футболисти. При тях има непостоянство. И аз съм бил млад футболист - играл съм два добри мача, после 3-4 мача ме няма никакъв. Важното е, че завършихме подобаващо накрая. Беше доста интересен сезон. По-добре е да се дава път на младите, отколкото да се пускат скъпоплатени чужденци. Оставам в Славия, договорът ми е до 31 декември", коментира Ивайло Димитров.

"В първенството има интрига, но има и много безсмислени мачове. Нещо като че ли не е направено както трябва, но ние сме едни изпълнители. Случват се странни неща - Левски ще играе бараж, после може да се окаже, че не е трябвало да играе. Не знам", каза Косъма. 

"ЦСКА? Българският футбол е доста объркан - и с форматите, и с всичко. Като цяло радващо е, че ЦСКА е в "А" група. Без ЦСКА и Левски не е същото. Най-хубавите мачове са срещу тези отбори и срещу Лудогорец, защото се играе футбол. Хубаво е, че най-накрая се свърши тази дилема с търга, с емблемата. Вече се знае кой е ЦСКА, къде са титлите, къде е всичко останало. Разбира се, че бих се върнал в ЦСКА. Оттам съм тръгнал, там съм прекарал най-много време - аз съм юноша на клуба. Стойчо Младенов е човекът, който ме качи в първия отбор. Пазя си шампионския медал от 2008 година, въпреки че приносът ми бе минимален. Не мисля, че бих получил предложение от Левски. Не бих отишъл да играя на "Герена", продължи Димитров.

"Едно време нямахме условия, каквито се предоставят на юношите в момента. В Славия има две изкуствени игрища, един официален и един помощен терен. На "Червено знаме" нямаше такива неща. То дори вече я няма тази база. Тренирахме на асфалт, сгурия и микс от сгурия, пясък и какво ли не на т.нар. "Маракана". Сега там е паркинг. Бяха незабравими времена. Прякорът ми? Като юноша бях с дълга коса. Тогава любимец ми беше Габриел Батистута и му подражавах. И оттам ми тръгна прякорът - покрай косата. Вече в мъжкия футбол по-възрастните играчи се шегуваха, че прякорът ми идва, че съм на косъм от гола. Реално причината е заради дългата коса", заяви още Косъма. 

"Любимият ми отбор в чужбина е Барселона. Когато приключа с футбол, мисля да се занимавам с треньорство. Завършил съм НСА, но все още не мисля за това. Да съм жив и здрав, смятам, че поне още 5-6 години мога да играя. Всичките голове са ми любими. Голът си е гол, чувството е едно и също. Защитниците? Беше ми трудно срещу моя много добър приятел Иван Иванов, когато беше в Локомотив (Пловдив). Срещу Моци ми е трудно да играя. Той играе малко силов футбол, ползва неща, които не са позволени - натиска те без топка. В Лудогорец залагат много на детайлите. Всичко там е на топ ниво. Както се казва, гледат и топките колко са напомпани. Мисля си, че новият сезон ще е доста интересен. Очаквам, ако не тази година, поне следващата, ЦСКА да е шампион. В Левски смятам, че трябва да се направят промени", продължи Димитров. 

"След тренировка винаги оставам за допълнителна работа - било то за удари или за други упражнения. Старая се да се храня правилно, излизанията са ограничени. Професионалният спортист трябва да си почива, да се храни правилно и да се лишава. С приятели играем много "Плейстейшън" и ходим на кино. Играя основно на "ФИФА". Благодаря на феновете на Славия, те са верни. Целите за следващия сезон? Винаги си поставям високи цели. При този формат се надявам да сме в горната шестица. Ще се постараем с отбора, пък каквото си заслужим. По мое време не се даваше шанс на младите футболисти, какъвто се дава сега. Не съжалявам обаче за нищо. Станало е, каквото е имало да става. Веднъж можех да бъда трансфериран в Турция, но не се случи. Впоследствие разбрах от трети човек, че е имало мениджърски игри", добави голмайсторът на "белите".