Славия завърши наравно 1:1 със словашкия Серед в контролна среща в Сиде (Турция). Точен за "белите" беше Галин Иванов (82), а Панайотис Лука (88) изравни.

В 3-ата минута футболистите на Славия имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Галин Иванов овладя топката и изглежда, че бе фаулиран от защитник на Серед, но главният съдия даде сигнал играта на продължи. В 13-ата минута Галин Иванов опита да се възползва от грешка в защитата на Серед, но ударът му бе париран от стража Байта. В 22-ата минута нови претенции на “белите” за игра с ръка на защитник на Серед в наказателното поле бяха подминати от главния съдия. В 50-ата минута Галин Иванов стреля право в ръцете на вратаря на Серед. В 77-ата минута със сериозен пропуск се отчете Емил Виячки, който имаше добра възможност да открие резултата след подаване на Емил Стоев.

В 82-ата минута Галин Иванов се разписа след добро подаване на Радослав Кирилов. И когато изглеждаше, че Славия ще стигне до победата, Панайотис Лука изравни две минути преди края на редовното време. Нападателят получи подаване по земя на метри от голлинията и не сбърка.

Равенството е второ за "белите" през зимната подготовка след 2:2 с Олександрия, като "белите" имат и две победи - 3:2 над Оренбург и 1:0 със Спартакс Юрмала.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020