Руският полузащитник Никита Колдунов е очакван днес в лагера на Славия, за да преимне пробен период. "Белите" се подготвят за втората част на шампионата в Турция и до часове 20-годишният атакуващ халф трябва да се присъедини към тима, воден от треньора Александър Тарханов, информира "Спортал".

Колдунов идва от състава на Сочи, където доскоро бе съотборник с дългогодишния капитан на националния ни отбор Ивелин Попов. За първия тим на клуба има три мача, като един от тях е печално известният, с който неговият отбор победи с 10:1 Ростов в шампионата на Премиер лигата през юни. Тогава на практика целия състав на гостите бе поставен под карантина заради шестима играчи с положителни проби за COVID-19. От Ростов посикаха отлагане на срещата, но от Сочи не се съгласиха и съперникът бе принуден на излезе с юношите в срещата. В двубоя Колдунов се появи в игра в 69-ата минута и дори успя да отбележи последното попадение във вратата на Ростов. Това е най-изразителната победа в историята на елита на руския футбол и първи официален мач, в който един тим реализира десет попадения.

Колдунов ще трябва да убеди треньорския щаб на "белите" в лицето на Александър Тарханов и неговите помощници, че притежава нужните качества, за да остане за постоянно в тима. Последният официален мач на Никита е от 16 септември, когато играе 17 минути за Сочи срещу Звезда Перм в двубой за Купата на Русия.

Междувременно с пробите си продължава казахстанския бранител Динмухамад Кашкен. 21-годишният защитник тренира с "белите" от началото на подготовката, като единствен остана от всички играчи, започнали проби в Славия.

Кашкен идва от Астана, но последно бе под наем в Кайсар при Стойчо Младенов. За младежкия национален отбор на страната си е изиграл 5 срещи.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021